İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-01-19

İşletme Bölümü Mezunlar Buluşması



 

 

16.01.2023 Pazartesi günü saat 20:00’da İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KUBAŞ moderatörlüğünde, bölüm öğretim üyeleri ve mezunların katılımı ile çevrimiçi mezun buluşması etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe İşletme bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Ü. Hasan Selçuk ETİ, Arş. Gör. Dr. Aytaç GÜT ve Arş. Gör. Dr. Sevi BALOĞLU SEVİNÇ katılım sağlamıştır.

Mezunlar buluşmasında öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşadıkları deneyimler ile ilgili geri bildirimler alınırken, bölüm öğretim üyeleri de öğrencilere iş yaşamına girişte karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında kendi tecrübelerini ve tavsiyelerini mezunlarımıza aktarmışlardır. Katılım sağlayan mezun öğrencilerimizden yüksek lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin yanında finans, pazarlama, satış, muhasebe, insan kaynakları ve diğer işletme fonksiyonlarında özel sektör işletmelerinde (bankacılık, sigortacılık, danışmanlık, mali müşavirlik, enerji, holding, gayrimenkul ve çeşitli sektörlerde) yönetici ve yönetici adayı olarak çalışan ve aynı zamanda yurtdışında iş hayatına devam eden mezunlarımızın olduğu da görülmüştür.

Mezunlarımız mezun oldukları İşletme bölümünün daha iyi bir eğitim vermesi, lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına daha iyi adapte olabilmeleri ve mezun öğrencilerin İşletme bölümünden beklentilerine yönelik tavsiyeleri sorulduğunda;

  • Mezun öğrencilerimiz bölümde verilen derslerin çalışma hayatı ile ilgili gerekli teorik bilgi birikimi açısından yeterli olmak ile birlikte çağın gereklerine daha uygun ve teknolojik gelişmelere uyumlu hale getirilmeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunmuşlardır. Bu amaçla özellikle Muhasebe ve Finansman derslerinin bilgisayar ortamında uygulamalı olarak verilmesi ile ilgili adımların atılması uygun görülmüş ve planlanmıştır. Ayrıca mevcut ders müfredatının da gözden geçirilerek yeni derslerin eklenmesi ve mevcut müfredatın işletmelerin ihtiyaçlarına daha uygun hale getirilmesine ilişkin çalışmaların yapılması planlanmaktadır.
  • İşletme bölümü mezunlarını kapsayan ve iletişimin sürekli ve kesintisiz olarak sağlanması amacı ile bir sosyal medya hesabının açılması ve aktif olarak paylaşımlar ile mezun öğrencilerin hem kendi aralarında hem de bölüm ile olan iletişim ve bağlarının daha sıkı bir şekilde inşa edilmesi kararlaştırılmıştır.
  • Son olarak da eski mezunlar ile bölüm ruhunu yansıtacak şekilde her yıl mezun buluşması yapılarak mezun etkinliklerinin gerçekleştirilmesi talebi görüşülmüş olup, düzenli bir şekilde 2023-2024 Akademik Yılı ile beraber her yıl Eylül-Ekim aylarında mezunlar, mevcut öğrenciler ve bölüm öğretim üyelerini bir araya getirecek mezun buluşmaları ayarlanmasına karar verilmiştir.

Toplantıda; mezunlar buluşması etkinliğinin gerçekleştirilmesinin çok önemli ve memnuniyet verici olduğu mezun öğrenciler tarafından dile getirilmiştir. Mezunlar buluşması gibi etkinliklerin gerek çevrimiçi gerekse yüzyüze olacak şekilde her yıl tekrarlanmasına karar verilmiştir.