İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2019-12-18

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doğru Hedef Kampanyası Kapsamında “Muhasebe ve Mali Müşavirlikte Kariyer” Konulu Konferans Düzenledi



 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doğru Hedef Kampanyası Kapsamında “Muhasebe ve Mali Müşavirlikte Kariyer” Konulu Konferans Düzenledi  

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve İİBF Öğrenci Toplulukları tarafından, öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik başlatılan “Doğru Hedef” kampanyası kapsamında “Muhasebe ve Mali Müşavirlikte Kariyer” adlı konferans Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu, İktisat Topluluğu ile İşletme ve Girişimcilik Topluluğu tarafından ortak bir şekilde düzenlenen etkinliğe geniş bir katılım sağlandı.

Muratlı Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) İlknur ERGÜN’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Yeminli Mali Müşavir (YMM) Yücel GENÇ, SMMM Özkan KARAGÖZ ve özel bir firmada Muhasebe Sorumlusu Nuray HELVACI konuşmacı olarak yer aldılar.

Yücel GENÇ’in YMM ve Bağımsız Denetçilik hakkında detaylı bir bilgilendirme gerçekleştirdiği etkinlikte, İlknur ERGÜN ve Özkan KARAGÖZ SMMM olabilmek için girilmesi gereken sınavlar ve mesleğin içeriği hakkında bilgi verirken, Nuray HELVACI yeni mezun bir öğrencinin kullanabileceği iş arama kanallarından ve özel firmaların işe alımlarda dikkat ettikleri hususlardan bahsetti.

Mesleğin avantajları, zorlukları ve dikkat edilmesi gerekenler gibi konuların üzerinde durulduğu soru-cevap kısmında konuşmacılar deneyimlerini öğrencilere aktardılar. Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından konuşmacılara plaketlerinin ve teşekkür belgelerinin İİBF Dekan V. Prof.Dr. Rasim YILMAZ, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Çiğdem VATANSEVER ve  öğrenci toplulukları başkanları tarafından takdim edilmesiyle son buldu.