İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2021-12-01

Tekirdağ İşkur İle Fakültemiz İşbirliğini Geliştirme Toplantısı Yapıldı



Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda Fakültemizi temsilen Fakültemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Çiğdem VATANSEVER, Doç. Dr. Davuthan GÜNAYDIN, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan KUTLU; Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN, Şube Müdürleri Adem PUSAOĞLU, Ahmet DURMUŞ, Emine AYGÜN, Şef Sergün GEREKLİ, İş ve Meslek Danışmanları Serpil YÜCEL, Özge ŞİMŞEK ve Murat BİLTEKİN’in katıldıkları işbirliğini geliştirme toplantısı, 29 Kasım 2021 Pazartesi Günü yapıldı.

Toplantıda; İŞKUR hizmetleri, profil temelli danışmanlık hizmetleri ve Tekirdağ ili işgücü piyasası hakkında bilgi verildi. İŞKUR Kampüste etkinlikleri,  Sektör Tümleşik Eğitim Modeli Protokolü kapsamında yapılan işlemler, Üniversite kampüsünde bulunan Tekno-park firmalarında AR-GE merkezlerinde ve geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programları, kariyer günleri/istihdam fuarı etkinlikleri kapsamında yapılabilecek faaliyetler, üniversitede bulunan Kariyer Merkezi ile işbirliği içerisinde yapılan ve yapılacak olan faaliyetler, üniversite öğrencilerinin işgücü piyasası hakkında bilgi edinmesi İçin İŞKUR’a ziyaretler gerçekleştirmesi, gerekli koşulları taşıyanların İŞKUR’da staj yapabilmesi,  ne eğitimde ne istihdamda olanlar (NEET) hakkında yapılabilecek işlemler, üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş bulması için İŞKUR açık iş ilanlarına yönlendirilmesi, İŞKUR’un kurs ve programlarından yararlanmak isteyen mezunlar hakkında yapılabilecek çalışmalar, Ulusal Genç İstihdam Stratejisinde (2021–2023) İŞKUR’un sorumlu olduğu ve paydaş olduğu konular hakkında yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.

Bu toplantıda konuşulanlar doğrultusunda TNKÜ İİBF tarafında planlanan etkinlikler ise aşağıdaki şekilde kararlaştırılmıştır:

Mevcut, İl İstihdam Kurulu üyeliği’ne ek olarak, İŞKUR’un İİBF Fakültesi ve ÇEEİ Bölümü özelinde iki ayrı tanışma etkinliği düzenlenmesi; İİBF bölümlerindeki Kariyer Planlama dersinin içeriğinin oluşturulmasında dış paydaş olarak İŞKUR yöneticilerinin görüşleri ile istihdama yönelik verilerin baz alınması; NEET konusunda literatür araştırması desteği; İİBF öğrencileri için Süleymanpaşa Merkez ve Çorlu birimlerinde yaz stajyer kontenjanı oluşturulması; Endüstri İnsan YL öğrencilerinin tez ve projeleri ile, ÇEEİ lisans öğrencilerinin 4. Sınıf bitirme projelerinde işbirliği yapılması.