2023-06-23

Tekirdağ İl Göç İdaresi Uyum Çalışma Grubu Genç Kadın Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir.

21.06.2023 tarihinde saat 13:00'te Tekirdağ İl Göç İdaresi Uyum Çalışma Grubu ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle; yerli ve yabancı uyruklu kadınlar/kız çocuklarının istihdam, kariyer, iş gücü piyasasına erişim, kurs/burs imkânları hakkında güçlendirilmesi amacıyla Genç Kadın Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirilmiştir. Toplantının moderatörlüğü Uyum ÇGB Rüya Gülpınar tarafından yürütülmüştür. Toplantı, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş'ün açılış konuşmasıyla başlamış ardından Göç İdaresi Başkanlığı adına Firdes Mallı açılış konuşması yapmıştır. Ardından Göç İdaresi Başkanlığı adına Merve Demirkan Dülger Türkiye'de göç ve uyum/ burs imkanları konulu sunum gerçekleştirmiştir. Daha sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr.Deniz YETKİN AKER 'Kadının güçlenmesinde eğitimin önemi'  konulu sunum gerçekleştirmiştir. Sunumda yetişkin kadınların güçlenmesinde öğrenme süreçleri konularında bilgi verilmiştir. Son olarak Kooperatifçilik alanında kadının güçlenmesi konulu sunumu Süleymanpaşa Kadın Emeği Kooperatifi tarafından gerçekleştirilmiştir. Kooperatif ayrıca kadın emeğiyle ürettiği ürenleri toplantı salonunun girişinde sergilemiştir. Ardından toplantıya çay/kahve arası verilmştir. Toplantının ikinci bölümü Çerkezköy ilçe Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman'ın sunumuyla başlamıştır. Sunumda Çerkezköy ilçesinde halk eğitim tarafından sunulan meslek kursları, dil kursları hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra sağlık alanında meslek tanıtımı konulu sunumları Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünden doktor Betül Özkan, psikolog Leyla Akdoğan, Ebe Tuğçe Gözde kendi mesleklerinin tanıtımıyla birlikte kadının güçlenmesinde mesleğin öneminden söz etmişlerdir. Ayrıca kadın ve çocuk sağlığı konularında da bilgiler vermişlerdir. Son olarak Çerkezköyde kuaför salonu işleten Suriye uyruklu kadın girişimci esnaf Gülsüm Celal, Türkiye'de yabancı kadın olarak meslek edinme ve mesleğini hangi alanlarda geliştirilebilceğine dair sunum gerçekleştirmiştir. Soru cevap etkinliğinin ardından, hediyelerin dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona ermiştir.