İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-03-02

Fakültemiz İktisat Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir.



 

 

23.02.2023 tarihi saat 19.00’da İktisat Bölümü koordinatörü Prof.Dr.Ertuğrul Recep ERBAY moderatörlüğünde, bölüm öğretim üyeleri ve mezunların katılımı ile çevrimiçi mezun buluşma etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Üstün GEYİK ve Araştırma Görevlisi Uğur MİRASEDOĞLU katılım sağlamıştır.

İktisat Bölümü mezunlarının hâlihazırdaki durumları ile ilgili bilgi alınmış, aynı zamanda lisans öğrencileri için tavsiye ve önerilerinin ne olduğu sorularak mezuniyet sonrası karşılaşılabilecekleri olası hususlar karşısında bir takım tavsiye ve önerilerine yer verilmiştir. Mezun öğrencilere iş arama motivasyonu ile ilgili ve girişimci davranışlarıyla ilgili önerilerde bulunulmuş, yabancı dil becerilerini geliştirebilecekleri uygulamalar hakkında bilgiler vermişlerdir.

Söz konusu toplantıda tespit edilen en faydalı geri bildirim; topluluklar bünyesinde gerçekleşen faaliyetlerde aktif görev alan öğrencilerin panel, söyleşi gibi etkinliklerin organizasyonundan elde ettikleri deneyimlerin mezuniyet sonrasında işe alım süreçlerinde (bilhassa mülakatlarda) oldukça lehlerine bir tablo ortaya çıkarması olmuştur. Ayrıca yabancı dil öğrenen öğrencilerin de iş avantajları sağladıkları saptanmıştır. Bu süreçte gerek organizasyon süreçlerinden edindikleri tecrübeler gerek organizasyonlardaki konukların aktardıkları (kariyer planlama etkinlikleri özelinde) bilgilerin yollarına ışık tuttuklarını bilhassa belirtmişlerdir. Aynı zamanda mezunlar, üniversitenin sadece eğitim sürecinde değil sonrasında da bağı güçlü tutarak hocaların tavsiye ve önerileriyle desteklerini esirgemediklerini ifade etmişlerdir.

Toplantıda; mezunlar buluşması etkinliğinin her dönem tekrarlanmasının bir alışkanlık haline getirilmesine, ayrıca bahar döneminde İktisat topluluğu çatısı altında düzenlenecek bir toplantıda mezun öğrencilerimizin de yer almasına ve mezuniyet sonrası yolculuklarını bir de yüz yüze yapılacak bir etkinlikte maliye lisans öğrencileriyle paylaşmalarına karar verilmiştir.