İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-04-04

Fakültemiz lisans programlarında eğitimine devam eden mezuniyet aşamasına gelmiş son sınıf öğrencilerine verilecek isteğe bağlı pedagojik formasyon eğitimi ile ilgili duyuru



 

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 02.01.2023 tarih ve 251337 sayılı yazısı ile tebliğ edilen kararların 10/d maddesinde yer alan  “Lisans öğrenimi sırasında seçmeli ders olarak alınabilecek pedagojik formasyon derslerinin son sınıf (mezuniyet aşamasında olan) öğrencilerine öncelik verilmesi kaydıyla uygulamasının üniversiteler tarafından belirlenmesi”  hükmü uyarınca  Öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi hakkındaki karara ilişkin olarak Üniversitemizin  01.04.2023 tarihli kararı ile 2022-2023 eğitim öğretim bahar yarıyılında Pedagojik formasyon eğitimi seçmeli derslerinin sadece mezuniyet aşamasındaki son sınıf lisans öğrencileri için uygulanmasına, ara sınıfta yer alan lisans öğrencilerine ise üçüncü yarıyıldan başlanması koşuluyla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına karar verilmiştir.

Pedagojik Formasyon dersleri seçmeli ders şeklinde isteğe bağlı olup, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibari ile aşağıda listede yer alan programlarda kayıtlı mezuniyet aşamasına gelmiş Fakültemiz son sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Programına başvurmak isteyen öğrencilerimizin en geç 09.04.2023 Pazar  gününe kadar kayıtlı olduğu Öğrenci İşleri Birimine veya dilekçelerini Şahsi/Posta/E-posta yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

e-posta: iibf@nku.edu.tr

 

TNKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Pedagojik Formasyon Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Öğretmenlik Alanı Olan Programlar için tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Programı 4. Sınıf başvuruları için 2022-2023 AKADEMİK TAKVİMİ için tıklayınız.

Akademik Birim Öğrenci İşleri İletişim Bilgileri İçin tıklayınız.

 

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

1. 2022-2023 Eğitim öğretim yılı bahar döneminde Üniversitemizde uygulanacak Pedagojik Formasyon eğitimine halihazırda 4. Sınıf ve öğrenimini süresinde bitiremeyip okulu uzatmış, mezuniyet aşamasındaki öğrenciler başvuru yapabilirler. Ancak 2022-2023 Eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibariyle azami öğretim süresinin son döneminde olanlar 7.yılda (8. Yıl veteriner fakültesi) olanlar başvuru yapamazlar.  

2. Başvurular şahsen, posta ve e-posta yolu ile öğrencilerin öğrenim gördükleri birime (Dekanlıklara/Müdürlüklere) yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurularda son mazeretli başvuru tarihine kadar birimlere ulaşan postalar kabul edilecek olup süresi dışında gelen başvurular kabul edilmeyecektir. E –Posta ile yapılan başvurularda eksik bilgi ve imzasız başvurular kabul edilmeyecek olup belgenin aslı daha sonra ilgili birime elden teslim edilecektir.

3. 2022-2023 eğitim öğretim yılında son sınıf öğrencisi olup güz yarıyılındaki derslerini başarı ile tamamlamış (tek dersi başarısız olanlar dahil) ve bahar dönemi ders kayıtlarında en fazla 41 AKTS’ lik ders almış öğrenciler başvurabilirler.