2023-04-14

Fakültemizin H-Index Başarısı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF H-Index Sıralaması

Fakültemiz öğretim üyesi Doç.Dr. Coşkun AKDENİZ ve fakültemiz araştırma görevlileri Dr. Sevi BALOĞLU, Dr. Aytaç GÜT, Dr. Mustafa DEMİRKOL, Dr. Yelda BEKTAŞ, Özge Selvi Yavuz KHAZAEI, Harun KARAGÖL, Şahin GÜRÇAY, Serkan ÇELİK, Mustafa Uğur MİRASEDOĞLU tarafından oluşturulan araştırma ekibi Devlet Üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri (İİBF), İşletme Fakülteleri, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültelerinde görev alan akademik personelin 2023 yılı H-Index değerleri üzerine araştırma yürütmüşlerdir.

Araştırma kapsamında toplamda 119 fakültede çalışan 8539 akademik personelin Web of Science (WOS) veri tabanı üzerinden mevcut H-Index değerleri analiz edilmiştir.

Elde edilen sonuçlara göre

1) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF, 119 fakülte arasından 6. sırada yer almaktadır. Fakültemizdeki akademik personeli H-Index değerlerinin ortalaması 2.0566’dır.

Araştırma ekibi benzer çalışmayı 2022 yılı için de yapmış, söz konusu çalışmada daha dar bir kapsamda analiz gerçekleştirilmiştir. İlgili çalışmaya göre devlet üniversitelerinin İİBF’leri arasında, H-Index ortalaması açısından; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF, 111 üniversite arasında 8. sırada yer almaktadır. Fakültemiz akademisyenlerinin 2022 yılı H-Index değeri ortalaması 1.7442’dir.

2) Söz konusu fakültelerde görev alan akademisyenlerin, H-Index’de yer alma oranlarına bakıldığında; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF çalışanlarının, yüzde 66,03’ünün WOS endeksinde tarandığı görülmektedir. Bu kategoride ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF’nin, 119 fakülte arasında 11. sırada yer aldığı görülmektedir.

2022 yılı verilerine baktığımız zaman, 111 Devlet Üniversitesi İİBF’leri arasında H-Index’de yer alma oranlarına bakıldığında; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İİBF çalışanlarının, yüzde 60,47’sinin WOS endeksinde tarandığı ve 13. Sırada yer aldığı görülmektedir.

2022 yılında fakültemiz akademik personelinin yüzde 60,47’si WOS’da taranmaktayken; 2023 yılında söz konusu oranın yüzde 66,03’e çıktığı görülmektedir. Ayrıca 2022 yılı H-Index ortalama değeri 1,7442 olduğu, 2023 yılında ise 2,0566’ya yükseldiği dikkat çekmektedir.

Fakültemiz akademik personelini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.