İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2022-12-30

Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir.



 

 

14.12.2022 Salı günü saat 20.30’da Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tekdal Fildiş moderatörlüğünde, bölüm öğretim üyeleri ve mezunların katılımı ile çevrimiçi mezun buluşması etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emine Ümit İzmen Yardımcı, Doç. Dr. Emre Baysoy, Arş. Gör. Harun Karagöl ve Arş. Gör. Şahin Gürçay katılım sağlamıştır.

Mezunlar buluşmasında öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşadıkları deneyimler ile ilgili geri bildirimler alınırken bölüm öğretim üyeleri de öğrencilere iş yaşamına girişte karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında kendi tecrübelerini ve tavsiyelerini mezunlarımıza aktarmışlardır. Katılım sağlayan mezun öğrencilerimizden yüksek lisans eğitimlerine devam eden, uluslararası ilişkiler alanında faaliyet gösteren araştırma merkezlerinde çalışan, yurtdışında iş hayatına devam eden, uluslararası lojistik firmalarında çalışanlar olduğu da görülmüştür. Mezunlarımız lisans eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik tavsiyeleri sorulduğunda mezun öğrencilerimiz bölümde verilen derslerin uluslararası ilişkiler disiplini için yeterli olduğunu ancak yabancı dil düzeyinin çok önemli olduğu ve erasmus gibi uluslararası öğrenci değişim programlarına katılımların dil eğitimi için de çok faydalı olduğunu belirtmişlerdir.

Toplantıda; mezunlar buluşması etkinliğinin gerçekleştirilmesinin çok önemli ve memnuniyet verici olduğu mezun öğrenciler tarafından dile getirilmiştir. Mezunlar buluşmasını gibi etkinliklerin gerek çevrimiçi gerekse yüzyüze olacak şekilde her yıl tekrarlanmasına karar verilmiştir.