2023-10-16

Fakültemiz Uluslararası I. Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Sempozyumu Düzenlenmiştir.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN himayelerinde, 11-13/ Ekim/2023 tarihlerinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından I. Uluslararası Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Sempozyumu düzenlenmiştir. Sempozyum Düzenleme Kurulu başkanları, Prof. Dr. Rasim YILMAZ ve Doç.Dr. Seda H. BOSTANCI koordinasyonunda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Gökmen KANTAR ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İdris AKKUZU’nun katkıları ile çevirimiçi gerçekleşen sempozyumda, 4 tematik açılış konuşması, 5 farklı ülkeden 28 bildiri sunumu ve 2 değerlendirme oturumu yapılmıştır. Sempozyum Bilim Kurulu, 4 kıtadan, 8 ülkeden oluşturulmuştur.

Sempozyumun bu yılki ana teması “Kamu Yönetiminde Disiplinlerarası Tartışmalar” olarak belirlenmiştir. İçeriğe uygun olarak bu alandaki güncel gelişmelerin dikkate alındığı sempozyumda davetli konuşmacıların tematik açılış konuşmaları;

• Deprem Sonrası Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimler: Gaziantep Deneyimi (Prof.Dr. Yakup BULUT)
  • Kamu Yönetiminin Geleceği ve İş Olanakları (Prof.Dr. Hamza ATEŞ)
  • Yerel Siyasette Katılımın Önemi ve Ankara Kent Konseyi Deneyimi (Prof.Dr. Savaş Zafer ŞAHİN)
  • Üniversite Kampüslerinin Yer Seçimi, Bölgesel Kalkınmaya Etkileri ve Yeşil Kampüsler (Prof.Dr. Adem Erdem ERBAŞ) konu içeriklerinde gerçekleşmiştir.

Sempozyumda bildiri içeriklerine uygun olarak 9 oturum gerçekleştirilmiştir. Oturumlar ve oturum başkanları:

• Yerel Siyaset ve Belediye Faaliyetleri Üzerine İncelemeler (Oturum Başkanı: Doç.Dr. Gökmen KANTAR)
  • Kamu Yönetiminin İktisadi Boyutu Üzerine Güncel Tartışmalar (Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi İdris AKKUZU)
  • Kamu Yönetiminin Toplumsal Boyutları Üzerine Tartışmalar (Oturum Başkanı: Dr. Oya SANCAR)
  • Siyaset Biliminde Göç ve Vatandaşlık Tartışmaları (Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Tuba DÜZCÜ)
  • Teknoloji, Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yönetimi (Oturum Başkanı: Dr. Öğretim Üyesi Burcu İNCİ)
  • Afetlere Karşı Alınacak Önlemler ve Kentsel Dirençlilik (Oturum Başkanı: Doç.Dr. Suzan GİRGİNKAYA AKDAĞ)
  • Akıllı Kentler, Kentsel Sürdürülebilirlik ve Enerji Yönetimi (Oturum Başkanı: Doç.Dr. Murat ORAL)
  • Kentsel Altyapı, Ulaşım ve Atık Yönetimi (Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur ALBAYRAK)
  • Güncel Siyaset Bilimi ve Para Politikaları Tartışmaları (Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Işıl DEMİRTAŞ)

Sempozyum Özet Bildiriler Kitabı Ekim ayında, Tam Metin Bildiriler Kitabı Aralık ayında sempozyum web sitesinden pdf olarak yayınlanacaktır. Sempozyum açılış konuşmaları ve oturumları aşağıdaki linkten izlenebilir.