İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2022-11-10

Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir



Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

9.11.2022 tarihinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda H. Bostancı moderatörlüğünde, bölüm öğretim üyeleri ve mezunların katılımı ile çevrimiçi mezun buluşma etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyeleri, Doç. Dr. Gökmen Kantar, Doç. Dr. Deniz Yetkin Aker, Dr. Öğretim Üyesi İdris Akkuzu ve Dr. Mustafa Demirkol katılmıştır.

Öğrencilerin mezuniyet sonrası süreçleri ile ilgili geri bildirim alınırken, bölüm hocaları da iş başvuru süreçleri, kaymakamlık sınavı, KPSS, yüksek lisans süreçleri ve yurt içi yurt dışı staj, gönüllülük faaliyetleri ve çalışma olanakları üzerine çeşitli tavsiyelerde bulunmuştur.

Yapılan toplantıda edinilen önemli geri bildirimler arasında bölüm içinde araştırma yöntemleri dersi ile desteklenen bitirme projesi dersinde hazırlanan araştırma raporlarının ve sunumların öğrencilerin kariyer başlangıcı ve yüksek lisans süreçleri için katkı sağladığının öğrenciler tarafından ifade edilmesidir. Aynı zamanda öğrenciler, bölüm içindeki ders programının mesleki hazırlık ve KPSS A alan uzmanlıkları için önemli bir altyapı oluşturduğunu ifade etmiştir. Böylece ders programı üzerine öğrenci memnuniyeti üzerine bir geri dönüş alınmıştır. Toplantı sonrası, mezunların buluşmasını sağlayacak çeşitli etkinliklerin devamlılığına karar verilmiştir.