İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2022-12-29

Fakültemiz Maliye Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir



 

Fakültemiz Maliye Bölümü Mezunlarla Buluşma Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

21.12.2022 tarihi saat 20.00’da Maliye Topluluk koordinatörü Doç.Dr.Gamze Yıldız ŞEREN moderatörlüğünde, bölüm öğretim üyeleri ve mezunların katılımı ile çevrimiçi mezun buluşma etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Maliye bölüm başkanı Doç. Dr. Simla GÜZEL ve maliye bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Ferimah YUSUFİ katılım sağlamıştır.

Mezun öğrencilerin mevcut durumları ile ilgili bilgi alınmış, aynı zamanda lisans öğrencileri için tavsiye ve önerilerinin ne olduğu sorularak mezuniyet sonrası karşılaşılabilecekleri olası hususlar karşısında bir takım tavsiye ve önerilerine yer verilmiştir. Mezun öğrenciler özellikle kamu sınavlarına yönelik kaynak tavsiyesinde bulunmuş bunun yanı sıra online sertifika ve dil becerilerini geliştirebilecekleri uygulamalar hakkında bilgiler vermişlerdir.

Söz konusu toplantıda tespit edilen en faydalı geri bildirim; maliye topluluğu bünyesinde gerçekleşen faaliyetlerde aktif görev alan öğrencilerin panel, söyleşi gibi etkinliklerin organizasyonundan elde ettikleri deneyimlerin mezuniyet sonrasında işe alım süreçlerinde (bilhassa mülakatlarda) oldukça lehlerine bir tablo ortaya çıkarması olmuştur. Bu süreçte gerek organizasyon süreçlerinden edindikleri tecrübeler gerek organizasyonlardaki konukların aktardıkları (kariyer planlama etkinlikleri özelinde) bilgilerin yollarına ışık tuttuklarını bilhassa belirtmişlerdir. Aynı zamanda maliye topluluğunun sosyal medya hesaplarından iletişimin daima canlı kaldığını belirten mezunlar, bölüm öğretim üyelerinin sadece süreç içerisinde değil süreç sonrasında da bağı güçlü tutarak tavsiye ve önerileriyle desteklerini esirgemediklerini ifade etmişlerdir.

Toplantıda; mezunlar buluşması etkinliğinin her yıl aynı gün ve saatte yapılarak, bir gelenek haline getirilmesine, ayrıca bahar döneminde maliye topluluğu çatısı altında düzenlenecek bir panelde mezun öğrencilerimizin yer almasına ve mezuniyet sonrası yolculuklarını bir de yüz yüze yapılacak bir etkinlikte maliye lisans öğrencileriyle paylaşmalarına karar verilmiştir.