İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2022-12-02

Fakültemiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenledi



Fakültemiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Fakültemiz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 2 Aralık 2022 tarihinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.

Fakültemiz Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Dr. Mustafa DEMİRKOL’un moderatörlüğünde ve Altı Nokta Körler Derneği Tekirdağ Kurucu Üyesi ve Fakültemiz İktisat Bölümü mezun öğrencisi Sezer MERT’in konuşmacı olduğu “En Büyük Engel Sevgisizliktir” temalı etkinlikte, Sezer MERT üniversite öğrencilerinin engelliler konusunda farkındalığını artırmaya yönelik girişimlerden bahsetti.

Programda genel hatlarıyla engelli bir birey olmak, engelli bir öğrenci olmak, toplumun engellilere bakış açısı ve engelliler için altyapı iyileştirme önerileri üzerinde durulmuştur. Programda TNKÜ İİBF ile  Altı Nokta Körler Derneği Tekirdağ Şubesi ile yakında gerçekleştirilecek olan işbirliği protokolünün taslak metninin geliştirilmesi adına programa katılan öğrencilerle de istişarelerde bulunulmuş ve bu alanda iyi bir yönetişim örneği sergilenmiştir.  TNKÜ İİBF öğrencilerinin  Altı Nokta Körler Derneği bünyesinde gönüllü stajyerlik yapabilmeleri, Öğrencilerin Braille alfabesi öğrenimi alması, Eğitimcilerin engelli öğrencilere yönelik yaklaşımlarının iyileştirici eğitim ve oryantasyon programlarının oluşturulması, Fakültemiz bünyesinde "Farkındalık Eğitimi" adı altında bir seçmeli ders oluşturulması, görme engelli öğrencilere yönelik olarak gönüllü sesli kitap okuma uygulamaları düzenlenmesi gibi bir takım potansiyel politika önerileri elde edilmiştir.

Düzenlenen etkinlik, Sezer MERT ve öğrenciler arasında soru-cevap şeklinde gerçekleşen bölümün ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.