İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-06-09

Fakültemiz 2023 Yılı Uluslararası Sempozyumlar Serisi 3. Uluslararası Uluslararası İlişkiler Sempozyumu İle Başladı



 

Fakültemiz 2023 Yılı Uluslararası Sempozyumlar Serisi 3. Uluslararası Uluslararası İlişkiler Sempozyumu İle Başladı

Fakültemiz 2023 Yılı Uluslararası Sempozyumlar Serisi 3. Uluslararası Uluslararası İlişkiler Sempozyumu İle başladı. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr. Mümin Şahin himayelerinde,  "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. Uluslararası İlişkiler Sempozyumu" adlı bilimsel etkinlik 29-30 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

29-30 Mayıs 2023 tarihleri arasında fakültemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen III. Uluslararası İlişkiler Sempozyumu'na oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti. Ulusal ve uluslararası düzeyde yaklaşık otuz farklı üniversite ve düşünce kuruluşundan yaklaşık kırk tebliğin on ayrı oturumda sunulduğu sempozyumun açılış oturumu da ülkemizin önde gelen Uluslararası İlişkiler akademisyenleriyle yapılan bir toplantıyla başladı. Prof. Dr Hüseyin BAĞCI (ODTÜ & Dış Politika Enstitüsü), Prof. Dr. Didem BUHARİ (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi), Prof. Dr Tarık OĞUZLU (İstanbul Aydın Üniversitesi) ve Prof. Dr. Haldun YALÇINKAYA'nın (TOBB ETÜ & Bodrum Institute) katıldıkları açılış oturumu, Uluslararası İlişkiler disiplinindeki güncel tartışmaları ele aldı.

Farklı ülkelerden bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirerek, çalışmalarını sunma, bilgilerini paylaşma ve ulusal ve uluslararası iş birliklerine imkân sağlayacak bir platform oluşturmayı amaçlayan Sempozyum hakkında ayrıntılara web adresinden erişebilirsiniz: http://iibfsempozyum.nku.edu.tr/.

 

Ayrıca Sempozyum oturumlarının kayıtları fakültemizin Youtube sayfasına yüklenmiş olup, açılış oturumu aşağıdaki linkten izlenebilir: