İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2022-11-16

Dış Paydaş Ziyaretleri Kapsamında Fakültemiz Öğretim Üyeleri Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğünü Ziyaret Etti



Dış Paydaş Ziyaretleri Kapsamında Fakültemiz Öğretim Üyeleri Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Deniz Yetkin AKER ile Dr. Öğretim Üyesi İdris AKKUZU, 14.11.2022 tarihinde Tekirdağ İl Göç İdaresi Müdürü Sn. Ömer Gümüş'ü makamında ziyaret etti.

Fakülte ve bölüm dış paydaş ziyareti kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Fakültemizin ve Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Bölümünün bugününe ve geleceğine, Tekirdağ'ın tarihsel ve güncel göç olgusuna ilişkin üniversitemizden beklentilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu, tavsiyeler ve beklentiler kayda geçirildi. 

Tekirdağ'ın ekonomik, sosyolojik ve siyasal yönleriyle ülkemizin önemli göç kentlerinden biri olduğunun altı çizildi ve Tekirdağ'ın bu özelliğinin akademik alanda daha görünür olmasını sağlayacak akademik çalışmaların gerekliliğine vurgu yapıldı. Bu anlamda, lisans ve lisansüstü düzeyde göç ile ilgili yürütülen derslerin bu gerçeği yansıtacak nitelikte olmasının, konu hakkında lisansüstü tez çalışmalarının sayıca artırılmasının ve çok disiplinli bir yaklaşımla yürütülecek saha çalışmaları için işbirliği oluşturulmasının önemine değinildi.