İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-12-21

Danfoss Türkiye Tnkü İibf Üniversite – Sanayi İşbirliği Etkinliği Gerçekleştirildi.



 

 

 

Fakültemiz ile Danfoss Türkiye arasındaki işbirliği anlaşması kapsamında, Fakülte Bölüm Topluluklarından 5 öğrenci Kasım ve Aralık aylarında iş görüşmesi simülasyonuna ve özgeçmiş hazırlama eğitimine katılıp, kendileri ile ilgili geri bildirim aldı.

Ayrıca, Fakülte Toplulukları Yönetimlerinden 15 öğrenci 19 Aralık 2023 tarihinde Danfoss Çerkezköy fabrikasına teknik geziye katıldı. Fakültede, gezi öncesinde program ve izlenecek yol hakkında katılımcılarla bir ön toplantı yapıldı. Danfoss, fabrika, çalışan sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri ile insan kaynakları konularındaki bilgilendirmeler sonrasında, fabrika üretim alanları ile Ar-Ge laboratuarı ziyaret edildi. Ve ilgili bölüm yöneticilerinden doğrudan bilgi alındı. Ayrıca öğrencilerimizi ikram ve armağanlarla da çok güzel ağırladılar.

Son olarak, Danfoss İnsan Kaynakları ekibinden iki uzman Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık konusunun işyerlerinde nasıl yönetildiğini Fakültemiz derslerine konuk olarak aktardı.

Çok verimli geçen bu işbirliği nedeniyle Danfoss Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizin sürece ilişkin geribildirimleri:

Sedef Kuğu, ÇEEİT

“Mülakat simülasyonunda eğitim sürecimiz, kariyer gelişimimiz ve çalışma hayatında yönelmek istediğimiz alanlar hakkında konuşurken mülakat anındaki davranışlarımızın farkına varmamızı sağlayan güzel bir deneyim oldu. Cv hazırlama Eğitiminde, kariyer sürecimizde yaşantımızda edindiğimiz bilgiler ve faaliyetleri özgeçmişimize nasıl etkili bir şekilde yansıtacağımız üzerine bir değerlendirme yaparak doğru bildiğimiz yanlışları düzenleme fırsatımız oldu. Gelişimimiz için emek veren eğitmenlere teşekkür ederiz.” 

Buse Güleç, ÇEEİT

Çalışma alanlarının büyüklüğü ve hareket kısıtının olmaması bir avantajdı. Yapılan işin büyüklüğü, ayrıntıları, kademe kademe işleyişi de çıkan malzemenin ince işleyip sık dokunduğunu yansıttı. Yapilan malzemelerin üretim aşamalarının da bir çok aşamadan geçtiğini gördük. 3 vardiya çalıştıklarını söylediler. Yapılan işte nerde kaldıklarını çalışma arkadaşlarına not yazarak daha kolay devam etmelerini sağlamaları da güzel  bir düşünceydi. Tedarik hakkında bilgi veren Büşra Hanım da verdiği örnekle aslında bir kriz yönetimin de önemini bizlere yansıttı. Gözde Hanım, Caner Bey, Büşra Hanım ve ismini hatırlamadığım bütün çalışanlar çok ilgililerdi. Güzel bir deneyimdi.

Bilgin Ay USAT

Danfoss un yıllar içindeki yaşadığı değişimi çalışanların sorunlarla mücadelesi ve düzeni oldukça hoşuma gitti genel olarak keyifli ve güzel bir gündü herşey için teşekkürler

Damla Çam – Maliye T.

Danfoss teknik gezisi benim için gayet verimli ve güzel bir deneyimdi. Daha önce de fabrika gezme imkanım oldu. Beyaz yaka olmayı düşünüyorum. Ama işimde verimli olmayı daha çok istiyorum. Verimli olmanın da teknik işleyişi bilmek ve süreci tanımaktan geçtiğini düşünüyorum. Daha empati kurulabilir bir kapı olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlara Danfoss nezdinde bakmamin sebebi; ileride Danfoss bünyesinde bulunma isteğimden kaynaklanıyor. Danfoss ile sürecin başlamasından itibaren yetkililerin dediklerini dikkate aldım. Onları daha iyi anlamak amacıyla Danfoss’uu araştırdım. Yapılan sunumlarda araştırmalarımda edindiğim birçok bilgiyi de görmek; araştırmalarımın verimli olduğunu gösterdi. Benim için bu güzeldi. Eksik kaldığım konuları görmüş oldum. Ve bu eksik kaldığım konuları sorup tamamlamaya çalıştım. Sorularıma tatmin edici cevaplar da aldım. Bizimle ilgilenen yetkililerin hepsi sıcak kanlıydı. Ve sorularımın hepsine sabırla cevap verdiler. Bu çok güzeldi. Çünkü oraya bizleri öylesine çağırmadiklarinin bir göstergesiydi. Hediyeler ve ikramlar konusunda titizlerdi. Bu gezide en ilgimi çeken yer ARGE bölümüydü. Orda daha fazla vakit geçirmek isterdim. Umarım Danfoss ile irtibat devam eder. Bizler ve bizden sonraki dönem öğrencileri için faydalı olacağını düşünüyorum. Son olarak da bugün yanımızda bulundunuz. Sizlere de ayrıca çok teşekkür ederim hocam.

Begüm Ergen İktisat T.

Danfoss etkinliğinin arkdaşlarım gibi kendi açımdan da, verimli geçtiğini düşünüyorum. İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi olarak ilk sunumda bahsettikleri gibi fabrika içinde bir çok çalışma alanımız olduğunu görmüş olduk. Danfoss yıllar içinde kendine katarak büyümüş bi firma. Yaptıkları anketler ve sonuçlarında bu çok açıktı. Sunumlar açık anlaşılır ve keyifliydi. Bizle ilgilenen herkes çok ilgili ve kibardı. İİBF olmamıza rağmen, yani pek saha içinde bulunamayacak olsak da fabrika içinde herşey özenle anlatıldı. Herşey güzeldi herkese teşekkür ederiz İktisat topluluğu olarak.