İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-09-27

Akademik ve idari personele “Depreme Hazırlık-Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimi” verildi.



 

 

“Depreme Hazırlık ve Farkındalık ile İlk Yardım Eğitimi Projesi” kapsamındaki güz dönemi eğitimi 27.09.2023 tarihinde Rektörlük ve bağlı birimler, ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) akademik ve idari personeline yönelik olarak Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin YILDIZ tarafından kalp masajı ve Heimlich manevrası, hastalara ve yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi konularda katılımcılara bilgilendirme yapıldı.
 
Tekirdağ NKÜ Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç Dr. A. Handan DÖKMECİ ise katılımcılara depreme hazırlık ve farkındalık eğitimi verdi. Doç. Dr. DÖKMECİ, “Güvenliğinizden öncelikle siz sorumlusunuz. Afete dirençli yapılarda çalışın ve yaşayın. Özellikle başkent ve büyükşehirler dışında bir Bölge Dışı Bağlantı (İletişim) kişisi belirleyin. Sizi merak edecek bütün aile ve akrabalarınızın telefon numaralarını bu kişiye verin. Aile ve akrabalarınıza da bu kişinin telefon numarasını verin. Afet sonrası durumunuzu bölge dışı bağlantı kişisine kısa mesajla bildirin. Ayrıca yaşadığınız şehirde destek ve yardım alabileceğiniz bir Şehir İçi Destek Kişisi belirleyin. Bu kişi akraba veya komşunuz olabilir” şeklinde konuştu. Deprem sırasında ise herkesin emniyetli bir şekilde önceden tespit edilen ve hayat üçgeni oluşturabilecek yerlerde Çök-Kapan-Tutun yaparak sarsıntının bitmesini beklemesi gerektiğini belirtti.