İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2024-09-20

Doç.Dr.Gökmen KANTAR Kongre değerlendirme Kurulunca “En İyi Bildiri Ödülü almıştır.



 

Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanımız Doç.Dr.Gökmen KANTAR, Kongre değerlendirme Kurulunca “En İyi Bildiri Ödülü almıştır.

 

Alanında dünyanın en saygın bilimsel kongrelerinden biri olan Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nin 10.su Romanya’nın Targovişte kentinde düzenlendi. Valahia University of Targoviste ev sahipliğinde 10-13 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşen kongrede 22 ülkeden ve 187 üniversiteden 487 araştırmacı tarafından yüz yüze ve çevrimiçi olarak 297 bilimsel bildiri sunuldu.

Kongrenin ilki ve üçüncüsü Lefkoşa’da, ikincisi Kapadokya’da, dördüncüsü İstanbul’da, beşincisi Makedonya’da, altıncısı Bosna-Hersek’te, yedincisi ve dokuzuncusu Özbekistan’da sekizincisi Aksaray’da düzenlenmişti. Romanya’nın Targovişte şehrindeki Valahia Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kongrede Türkiye ve Romanya’nın dışında Özbekistan, Azerbaycan, İngiltere, KKTC, ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Hindistan, Norveç, Ukrayna, İtalya, Yeni Zelanda, Arjantin, Kazakistan, Pakistan, Bahreyn, Fas, Nijerya’dan bilim insanları akademik çalışmalarını meslektaşları ile paylaşma imkânı buldu.

Romanya’da gerçekleştirilen kongreye Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi ve aynı zamanda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökmen KANTAR “Sevr Antlaşması’nın, Millî Mücadele Dönemine Etkileri ve Lozan Barış Antlaşması’na Yansımaları” başlıklı bildirisi ile katılım sağlamıştır.

Kongre değerlendirme Kurulunca seçilen başarılı bildirilere “En İyi Bildiri Ödülü” verilmiş olup değerli hocamız “En İyi Bildiri Ödülü”nü almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Gökmen KANTAR hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.