İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
2023-04-24

18.04.2023 tarihi saat 13.30''da Maliye Bölümü Genişletilmiş Bölüm Kurul Toplantı Gerçekleşmiştir.



 

 

Maliye Bölümü Genişletilmiş Bölüm Kurulu Toplantısı iç ve dış paydaşlarının katılımıyla 18.04.2023 tarihi saat 13.30’da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Maliye Bölümü öğretim üyeleri, Maliye Bölümü öğrencileri, diğer bölümlerden öğretim elemanları, Maliye Bölümü mezunları, Tekirdağ Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan, Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan ve TESMER’den temsilciler katılım sağlamıştır. Toplantıda maliye bölümünün eğitim amaçları, yeterlilikler, programa özgü ölçütler, izlem göstergeleri ve bölümün misyon ve vizyonu hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Maliye Bölümü ve paydaşları, öğrencilere yönelik ortak eğitimler, meslek tanıtım programları ve staj destekleri gibi işbirlikleri geliştirmeyi kararlaştırmış ve konuyu detaylı olarak görüşmüştür.

Tekirdağ SMMMO’nun eğitim işlerinden sorumlu TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tamer ERKAN, toplantıda Maliye Bölümü ve TESMER’in işbirliğinde bulunmasının ve ortak eğitimler düzenlemesinin hem öğrencileri iş hayatına hazırlamak için hem de mesleğin geleceği için çok önemli olduğunun altını çizmiştir.

Vergi Dairesi Başkan Vekili, Tekirdağ Gelir İdaresi’nin eğitim ve mesleki tanıtım programları başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtmiştir.

Toplantıda bulunan öğrenci ve mezunlar iş hayatına daha iyi hazırlanmak için ihtiyaç duydukları eğitimlerden bahsederek, alanında uygulamalı deneyim kazanmanın önemine vurgu yaparak, bu imkânı sağlamak için dış paydaşların Maliye Bölümü öğrencilerine yönelik geliştireceği eğitim ve staj programlarının önemini dile getirmiştir.

Toplantı, Maliye Bölümü, kamu sektörü ve meslek örgütü arasındaki işbirliğinin önemini vurgulayarak öğrencilere daha fazla uygulamalı eğitim verilmesi ve kendi alanlarında deneyim kazanmaları için fırsatlar sağlanması için gerekli çalışmaların en kısa sürede başlatılmasını kararlaştırarak sona ermiştir.